Ria Muurinen

Olen Ria Muurinen, trimmaaja, koirahieroja ja ikääni nähden pitkänlinjan koiraharrastaja.
Trimmaajana olen toiminut päätoimisesti vuodesta 2012 (sivutoimisesti jo 2009 alkaen)
ja koirahierojana vuodesta 2013.

Perheeseen kuuluu tällähetkellä puolison lisäksi kuusi omaa koiraa ja sekalainen lauma puolison vipeltäjiä.

Ria & Rhea, Kida, Nanna ja Molly
©Ria Muurinen

Molly
2009 syntynyt
Kiinanharjakoira, puuteri

Nanna
2018 syntynyt
Kiinanharjakoira, puuteri

Kida
2019 syntynyt
Belgianpaimenkoira, Groenendael

Nopee
2021 syntynyt
Kiinanharjakoira, puuteri

Eve
2023 syntynyt
Belgianpaimenkoira, Tervueren

Meno
2023 syntynyt
Belgianpaimenkoira, Groenendael

Koulutustaustani on vahvasti eläinpainotteinen.
Suorittamani tutkinnot:
– Eläintenhoitajan perustutkinto, Koulutuskeskus Salpaus (2007-2011)
– Trimmauskoulutus, Koulutuskeskus Salpaus (2011-2012)
– Eläintenhoitajan ammattitutkintoon valmistava koulutus, Koirahieronnan osaamisala (2012-2013)
– Eläintenhoitajan ammattitutkinnon näyttö, Eläinten trimmaamisen ja Koirahieronnan osaamisalat. Eläinten Trimmaaja AT & Koirahieroja AT (2/2014)
– Dobon koulutusohjaaja (12/2014)
– Agilityn koulutusohjaaja kurssi (5-9/2015)
– EmmiPet lemmikkien hammashoito kurssi (11/2015)
– Steccon Animal Fascia Manipulation -hoitaja kurssit tasot 1 & 2 koirat ja hevoset(2018-2019)
– Koirien Fysiikkavalmentaja, Move Well (2022-2023)
– Mentaalivalmentaja, Kpedu Koira-alan mentaalivalmentaja (2023)

Koirapuolella harrastan
– Agilityä
– Hooppersia
– RallyTokoa
– ToKon alkeita
– Doboa

Agility on meidän päälaji, jota kaikki koirani harrastavat. Molly on eläkkeellä, Nanna & Nopee aktiivikisaajia, kun Kida ja nuoriso-osasto keräilee osaamista sekä kokemusta. Agilityä olen harrastanut vuodesta 2002, mutta vasta 2009 pääsin kunnolla hurahtamaan lajiin säännöllisen ja tavoitteellisen treenaamisen osalta. Ensimmäiset viralliset kisastarttini olen juossut 2014, siitä edeten aina SM-kisoihin saakka.

Doboilun kautta kiinnostuin koirin fysiikan rakentamiseen ja harjoittamiseen tarkoituksellisesti, mutta jo nuoresta asti olen tykännyt opettaa perheemme koiria hyppimään ja tasapainoilemaan sekä tekemään monenlaisia temppuja. Heti kun kuulin fysiikavalmentamisesta, hakeuduin kouluttautumaan siihen. Tälläkin hetkellä käyn jatkokoulutusta fysiikkavalmentajille hyppytekniikan osalta, mutta koirien fysiikkavalmennus on asia, jota haluan kaikissa koulutuksissani panostaa. Vahva ja itsensä fyysisesti tiedostava koira on valmis kaikkiin yhteisiin haasteisiin, mitä keksimme kokeilla.

Vuosia harrastaneena ja koiria omistaneena on kokemusta kertynyt paljon myös kisajännityksestä ja monenlaisista kokemuksesta mentaalipuolella, johon halusin panostaa. kävin ensin pari vuotta mentaalivalmennettavana erilaisten agilityvalmennuskokonaisuuksien yhteydessä, sen lisäksi pelkästään mentaalivalmennuksessa, kunnes koin että haluan alkaa jakaa mentaalivalmentautumisen iloa eteenpäin, lähdin Kannukseen Kpedulle opiskelemaan Mentaalivalmennusta Anne Talvitien ja Tytti Lintenhoferin opastuksella. Paljon työkaluja rikkaampana, mutta entistä tietämättömämpänä olen sukeltanut kaninkoloon, joka on vienyt ajatukseni ihmismielestä täysin uusille urille.

Kouluttajana haluan tukea koirakoita kehittymään parhaaksi versioksi itsestään. Koulutustilanteessa ollaan oppimassa, joten sekä koirilla että ohjaajilla on joko hyviä yrityksiä tai onnistumisia. Treeneissä ei ole epäonnistumista tai ”väärin” suorittamista. Jos tehtävä ei mene kuten se on suunniteltu, ohjeistusta voidaan aina parantaa tai muuttaa, jotta tehtävänanto on ymmärrettävä, niin koiralle kuin ohjaajallekin.

RallyTokoa ja Tokoa tehdään mielenvirkistykseksi koirien kanssa, ilman isompia tavoitteita.

Näyttelyissäkin tulee sillointällöin pyörähdeltyä ja olen esittänyt useita eri rotuja ja kilpaillut Juniorhandler-luokassa nuoruudessani.